keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pirteän kirpeä pirtelö

Teen aika usein pirtelöitä joihin käytän banaania ja marjoja sekä sopivan määrän vettä. Nyt halusin jotain uudenlaista. 

Avokado on keittiössäni melko uusi tuttavuus, mutta se vei minut jo mukanaan. Halusin kokeilla sitä myös pirtelössä. Avokado tekee pirtelöstä ihanan samettisen ja sitruuna maustaa sen pirteän kirpeäksi.

Pirtelöissä käytettävät ainekset on kuin kertaalleen pureskeltuja. Siksi sen ravinteet imeytyvät helposti.


Avokado sitruuna pirtelö
(1 annos)

1/2 avokado
1 banaani
2  ohutta viipaletta luomusitruunaa
2 rkl pinjansiemeniä
vettä

Laita blenderiin (tai käytä sauvasekoitinta) sitruunanviipaleet pinjansiemenet ja vähän vettä, soseuta. Lisää banaani ja avokado. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää vettä haluamasi määrä. Avokado ja vesi olivat jääkaappikylmiä.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!