keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Sämpylöitä

 
Pellavansiemensämpylät 

4 dl keitettyä vettä
1 dl pellavansiemenrouhetta
5 dl karkeita riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 tlk leivinjauhetta
1 pss kuivahiivaa
2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl siirappia

Leivontaan : karkeita riisijauhoja

Laita pellavansiemenrouhe ja psyllium keitettyyn veteen, anna liota huoneenlämmössä n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon 2 dl vettä, lämpötila pitäisi nyt olla 42 astetta. Sekoita joukkoon siirappi ja oliiviöljy.
 Sekoita loput kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kuivat aineet nesteen joukkoon ja vaivaa taikinaa muutama minuutti.
Jaa taikina kahteen osaan ja rullaa molemmat pötköiksi. Jaa rullat 6 osaan ja muotoile leivinpaperilla vuorattulle uunipellille pyöreitä sämpylöitä. 
Anna kohota 30 minuuttia ja paista uunnin ylätasolla 250 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Kokeilin myös pakastaa sämpylöitä. Lyhyessä muutaman viikon pakastuksessa maku ei ainakaan muuttunut pahasti. Näitä voi siis leipoa kerralla isomman määrän ja pakastaa sopivan kokoisina annoksina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!