lauantai 23. maaliskuuta 2013

Viikonlopun kakkuhetki

Alkuperäinen ohje on uusimmassa Pirkka lehdessä, vähensin sokeria ja muutin keksipohjan keksit itselleni sopiviksi.


Mustikkajuustokakku

Pohja:
200 g luontaisesti gluteenittomia digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelystä
2 tl vanilijasokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinta:
1 dl mustikoita
3/4 rkl sokeria

Hienonna keksit morttelissa. Sekoita joukkoon huoneenlämpöistä voita. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.

Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan. 

Soseuta sulaneet mustikat ja sokeri sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose kakun pinnalle ja vedä veitsellä siihen raitoja.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä niin kauan, ettei vuoka tunnu enää kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. 

Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa kylmänä. 



Maistuvaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!