torstai 18. huhtikuuta 2013

Luontaisesti gluteenittomat munkit

Ohje on kirjasta Helposti maukasta, Eila Alho. Ulkonäöltään ihan tavallisten munkkien näköisiä, maku ei vastaa aivan normi munkkeja, mutta on kyllä todella herkullinen! Kannattaa koittaa. Seuraavaksi testaan korvata tattarijauhon jollakin muulla. Tattarijauhoilla olen saanut onnistumaan monia asioita, mutta tattari ei ole kuitenkaan paras vaihtoehto ruokavaliooni.
 
Munkit
 
12 dl vettä
3 rkl psylliumia
2 dl hirssijauhoja
1 pkt hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl sokeria
1 1/2 rkl kardemummaa
5 dl täysjyväriisijauhoja
4 1/2 dl tattarijauhoja
75 g kookosrasvaa tai voita
 
Leipomiseen: tattarijauhoja
Paistamiseen: uppopaistamiseen sopivaa öljyä
Koristeluun: sokeria
 
Turvota psyllium ja hirssijauho lämpimässä vedessä. Yhdistä murennettu hiiva ja suola pienessä astiassa. Lisää syntynyt hiiv-suolaliuos psylliumhyytelöön ja sekoita huolellisesti. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin.
Lisää taikinaan sokeriu, kardemumma ja riisijauho. Mittaa tattarijauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan lopuksi pehmeä rasva. Muotoile taikinasta pullia kohoamaan leivinpaperille. Anna kohota noin puoli tuntia. Muotoile renkaiksi vasta kohotuksen jälkeen. Taikina on ennen kohotusta todella tarttuvaa.
Kypsennä munkit öljyssä. Muista varovaisuus käsiteltäessä kuumaa öljyä. Anna munkkien levätä talouspaperin päällä hetki paiston jälkeen, jotta ylimääräinen öljy imeytyy paperiin. Pyörittele munkit sokerissa juuri ennen tarjoilua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!