Siemennäkkärin ohjeita on vaikka kuinka paljon. Joka kerta ei tarvitse tehdä samanlaista, vaan tätä voi soveltaa vaikka kuinka paljon. Minä jauhoin auringonkukansiemenet, koska vajaavaisessa ruoansulatuskanavassani kokonaiset auringonkukansiemenet eivät kerkeä sulamaan. Maku oli hyvä, mutta edelleen kaipaan perinteisiä hapankorppuja. Vaan minkäs teet, enemmin elän ilman ihottumaa ja ongelmia ruuansulatuksessa, kuin mässäilen gluteenipitoisia tuotteita.
Siemennäkkäri
250 g rahkaa tai turkinjugurttia
3 kananmunaa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl sokerijuurikaskuitua (Fibrex)
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1rkl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
1 tl merisuolaa
1 rkl anista
Sekoita rahka ja munat keskenään. Hienonna auringonkukansiemenet monitoimikoneessa ja anikset huhmaressa. Lisää muna rahka seokseen kaikki muut aineet. Levitä seos uunipellille ohueksi levyksi. Paista 200 asteessa. n. 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja kuivata kiertoilmauunissa 45 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!