maanantai 16. syyskuuta 2013

Karjalanpiirakat

Luontaisesti gluteenittomat karjalanpiirakat 

Kuori:
6 dl vettä
2 rkl psylliumia
1 1/2 tl suolaa
3 dl tattarijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoja
2 dl täysjyvämaissijauhoja

Täyte:
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 l täysmaitoa
 1 tl suolaa
1 kananmuna

Voiteluun: voita
Leipomiseen: tattarijauhoja

Sekoita veteen psyllium ja murskatut sokerijuurikashiutaleet, suola ja tattarijauho. Lisää riisi- ja maissijauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi massaksi. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.

Valmista riisipuuro. Mittaa kattilaan vesi, kiehauta se ja lisää riisi. Keitä kunnes riisit ovat imeneet veden itseensä. Lisää maito ja anna hautua puuroksi välillä sekoittaen. Lisää valmiiseen puuroon suola. Sekoita kananmuna puuroon.

Jaa taikina 24 osaan. Kauli jokainen osa ohuen ohueksi soikioksi. Laita kuoren keskelle riisipuuroa ja rypytä reunat. Paista piirakoita 250-275 -asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Voitele piirakat sulatetulla voilla heti paistamisen jälkeen.
 

2 kommenttia:

  1. Lueskelen oikein urakalla näitä postauksiasi :)
    Kauniit karjalapiirakat olet leiponut. Mun väkerrykset ei noin hienoja mutta aina ne on maistunu. Voinkin kokeilla joku kerta tällä sinun ohjeellasi.

    VastaaPoista
  2. Lueskelen oikein urakalla näitä postauksiasi :)
    Kauniit karjalapiirakat olet leiponut. Mun väkerrykset ei noin hienoja mutta aina ne on maistunu. Voinkin kokeilla joku kerta tällä sinun ohjeellasi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!