maanantai 12. tammikuuta 2015

Itämainen katkarapukeitto

Itämainen katkarapukeitto

2 annosta

2 pientä porkkanaa
Pala palsternakkaa
1 dl parsakaalia
10 cm pätkä kesäkurpitsaa
1 pieni chilipaprika
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
3 rkl kalakastiketta
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
Suolaa maun mukaan
1 pussi isoja katkarapuja
1 dl kookosmaitoa

Pilko palsternakka ja porkkana ohuiksi tikuiksi. Pilko sipulit ja chili. Irrottele parsakaalista tarvittava määrä kukintoja. Suikaloi kesäkurpitsa.
Laita kattilaan oliiviöljy ja riisiviinietikka. Lisää porkkana, palsternakka, sipulit ja chili. Purista valkosipulipuristimella inkivääri kattilaan. Puristimeen jääneen inkiväärin voi repiä kattilaan.
Kuullota kasviksia hetki ja lisää parsakaalit ja kesäkurpitsat. Kuullota vielä hetki ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Lisää suola ja mausteet. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat kypsiä. 
Lisää kookoskerma ja katkaravut ja kiehauta keitto. Älä anna kiehua enempää, ettei katkaravut muutu sitkeiksi.

2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää. Minä laitan nykyään parsakaalia melkein ruokaan kuin ruokaan. Tarttee varmaan laittaa sitä kesällä kasvamaan.

    Kiva lukea gluteenittomia ohjeita, sitä meilläkin kokataan.

    VastaaPoista
  2. Parsakaalin siemeniä tuli itsekin ostettua. Niihin vaan tulee kaaliperhosen toukkia niin helposti. Parina vuotena olen koittanut kasvattaa, mutta aina sato on päätynyt toukkien suuhun. Tänä vuonna ajattelin laittaa niille harsotunnelin koko kasvukaudeksi ja viereen kääpiösamettikukkaa harhauttamaan ötököitä. Katsotaan mahdetaanko saada sato omaan suuhun!

    Gluteenittomia ohjeita löytyy nykyään aika paljon, mutta itse en käytä vehnätärkkelystä enkä valmiita jauhoseoksia ja monet ohjeet sisältää juuri niitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!